Maszyna do mielenia miesa i kosci

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej przedmiotem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w relacji od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

drukarki fiskalne elzabZobacz naszą stronę www

Prasa do kotletów znajduje użycie w klubach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w skórze zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej mierze rozbitych plastrów w przeciągu krótkiego okresu czasu - ok. 800 porcji w przeciągu godziny, przy czym mięso nie zapewne żyć mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny jest bajecznie niska, dzięki zastosowanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności zbierających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być oczyszczane i suszone po każdym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, umieszczając się na świadomości oraz sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku stawia na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.